Duikers in Zuid-Thailand gevraagd om een in een oud vissersnet verstrikte Mantrarog te bevrijden

KRABI:- Er is een zoektocht in de Andaman Zee gelanceerd nadat duikers daar een grote mantarog hadden opgemerkt dat verstrikt was in achtergelaten vistuig. De getroffen zeereus werd vastgelegd in een video gemaakt door duikers van duikschool Tiny Dot en werd op social media  geplaatst.

Tiny Dot meldde dat de groep, onder leiding van duikleraar Khru View, tijdens het duiken de enorme rog bij de Ko Hin Daeng-duikplek in Krabi zagen

De school zei dat ze andere duikers en het departement van Nationale Parken, Natuur- en plantenbehoud had gevraagd om te helpen de rog te lokaliseren en te bevrijden.

De duikers zagen dat de rechterhoorn van de rog verstrikt zat in een net van ongeveer twee meter lang. Bij de manta, die een spanwijdte had van ongeveer 4 meter, waren geen wonden zichtbaar.

De groep kon niet onmiddellijk een reddingsmissie starten omdat ze weinig zuurstof hadden. Ze keerden terug naar de boot voor nieuwe tanks, doken terug en slaagden erin de mantarog te vinden. Het dier zwom echter te snel om het uit het net te kunnen halen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!