Drie jongeren gearresteerd voor het uitdelen van pingpongbommen tijdens een demonstratie in Bangkok

BANGKOK:- Net voor dat het weekend zich aandiende werden drie tieners  gearresteerd omdat ze naar verluidt “pingpongbommen” gemaakt hadden en deze tijdens een demonstratie bijeenkomst in het Ding Deang gebied in Bangkok hadden uitgedeeld.

De politie arresteerde de verdachten, genaamd Rachasak Sasuk, Yothin Chansom en Chiranan Jaija, in Don Muang.

De commissaris van het Onderzoeksbureau voor cybercriminaliteit, Khun Kornchai Klaiklueng, zei dat de verdachten bommen hebben gemaakt en deze via het TikTok-account “chiranan110411” verkochten.

De politie zei 75 pingpongbommen te hebben gevonden in het huis van de verdachten.

De rechercheurs vertelde dat de verdachte jongelui bekend hadden dat ze op 13 augustus 100 Ping Pong ballen in een fabriek in Samut Prakan voor 300 baht hadden gekocht, deze vervolgens gevuld met buskruit om een verwoestende werking te krijgen.

De politie vertelde ook dat de daders hebben toegegeven de pingpongbommen in een tas te hebben gedaan om ze onder demonstranten in Din Daeng uit te delen en via TikTok 2 maal de pingpongbommen te hebben verkocht.

De verdachten werden beschuldigd van illegaal bezit van explosieven, waarop een gevangenisstraf van 1-20 jaar en een boete van 2.000-40.000 baht staat.  De politie zei dat het postbedrijf ook zal worden aangeklaagd voor het afleveren van de explosieven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!