Het Thais spelletje Popyut is een ware rage online met 15 miljard klikken

THAILAND:- “Popyut”, de Thaise bewerking van het populaire online klikspel “Popcat”, bereikte afgelopen weekend een nieuwe mijlpaal met 15 miljard klikken, gestimuleerd door een nieuwe update.

Popcat, het originele klikspel, was een creatie van de Brit Edward Halls.  Popcat heeft de afbeelding van een kat die bij elke klik een andere brede grijns tovert.

“Popcat” ging op 15 augustus viraal in Thailand, toen Thailand, dat in een nek-aan-nekgevecht met Taiwan was verwikkeld, op 16 augustus binnen 24 uur de eerste plaats behaalde met 15,8 miljard klikken.

Geïnspireerd door “Popcat”, heeft een Thaise website-ontwikkelaar “Popyut” gemaakt, draaiend rond premier Prayut Chan-o-cha, momenteel de “Kop van Jut” in Thailand

Wilt u ook eens de grijns van Thaise premier aanschouwen, ga dan naar de “Popyut”-website prayut.click, en verander daar de houding van de premier met een simpele klik.

Met de laatste update die vrijdag op “Popyut” is uitgebracht, kunnen gebruikers hun provincie kiezen.  Prayut zal ook miauwen als een kat en bij elke 100 klikken laten horen:

 “THAILAND ZAL WINNEN”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!