Drie ‘Influencers’ in Bangkok gearresteerd wegens majesteitsschennis bij de omstreden Lazada-promotie

BANGKOK:- De politie heeft gisteren twee transgender-Influencers op sociale media en een vrouwe Influencer gearresteerd wegens vermeende majesteitsschennis, als gevolg van een videopromotie voor het e-commercenetwerk Lazada welke vorige maand werd gelanceerd.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/premier-van-thailand-bezorgd-over-negatieve-online-content-welke-is-gericht-op-het-thaise-koninklijk-huis/

De politie arresteerde de influencer khun Aniwat Prathumthin, ook bekend als Nara Crepe Katoey, op de luchthaven van Don Mueang, een andere influencer, Khun Kittikhun Thamkittirat, ook bekend als Momdew Diary,  en khun Thidaporn Chaokuwiang, beiden werden in hun huis gearresteerd.

Ze werden meegenomen naar het Centraal Recherchebureau, waar ze de aanklacht erkenden.  Khun Aniwat wordt ook geconfronteerd met juridische stappen wegens vermeende computercriminaliteit.

De arrestatie volgde op een klacht van activist Srisuwan Janya wegens schending van artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht, ook bekend als de majesteitsschennis, en de wet op computercriminaliteit.

Hun advocaat khun Duangrat Srinaunt vertelde verslaggevers dat het trio op borgtocht was vrijgelaten en dat ze de beschuldigingen ontkenden.

De door hen gemaakte video reclame voor de 5.5-promotie met productkorting in mei zou indirect beledigend verwijzen naar royalty’s.

Lazada – één van de grootste online winkelplatforms van Zuidoost-Azië – en het betrokken bureau verontschuldigden zich onmiddellijk voor het incident, dat reacties uitlokte van onder meer het leger en de strijdkrachten.  Ook de Chinese ambassade in Bangkok hekelde de promotievideo.

“We begrijpen dat de inhoud het publiek heeft getraumatiseerd en de menselijke waardigheid heeft verminderd”, zei de woordvoerder van Lazada in mei, eraan toevoegend dat de advertenties direct waren verwijderd.

Lazada is eigendom van een Chinees multinationaal technologiebedrijf, Alibaba Group.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!