De olieraffinaderijen in Thailand schieten ‘s lands oliefonds te hulp met maandelijkse bedrag van 8 miljard baht

BANGKOK:- De Thaise regering is erin geslaagd om exploitanten van olie- en gasraffinaderijen over te halen om van juli tot september tot 8 miljard baht per maand bij te dragen aan het nationale oliefonds.

“Het verhogen van de liquiditeit van het oliefonds zal de financiële lasten van mensen tijdens de brandstofprijscrisis helpen verlichten, aangezien het een maandelijkse subsidie ​​van 20 miljard baht kan blijven verstrekken”, zo verklaarde khun Kulit Sombatsiri, zijnde de secretaris van het ministerie van Energie.

Het regeringspanel dat belast is met het verlichten van de impact van stijgende brandstofprijzen en inflatie, heeft gisteren een ontmoeting gehad met exploitanten van gas- en olieraffinaderijen.  De commissie werd voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha.

Tijdens de bijeenkomst werd overeengekomen dat dieselraffinaderijen tot 6 miljard baht per maand zullen bijdragen, en benzine- en gasraffinaderijen tot 1 miljard baht per maand.

Volgens khun Kulit zou dit de benzineprijs onmiddellijk met 1 baht per liter moeten kunnen dalen.

“De exploitanten zijn overeengekomen om volledig samen te werken met de regering, zodat het niet nodig is om een ​​ministeriële aankondiging te doen”, voegde hij eraan toe.

Los daarvan, zei khun Danucha Pichayanan, secretaris-generaal van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, dat er tijdens de vergadering van ook ingestemd is met verlenging van de subsidiemaatregelen die op 30 juni aflopen. Deze verlenging omvat niet de verlaging van de bijdragen aan het Socialezekerheidsfonds, dat zal  volgende week door het kabinet worden beslist.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!