Door haar kudde in de steekgelaten babyolifantje in Thailand gered van de dood

KANCHANABURI:-  Een babyolifantje van pas twee maanden oud staat onder voortdurende medische zorg nadat boswachters hem eind vorige maand in erbarmelijke gezondheid in een bos in Kanchanaburi aantroffen.

Khun Patarapol Maneeorn, hoofd van Wildlife Conservation Office, schreef op Facebook dat het vrouwelijke kalfje, genaamd Thanwa, gewond raakte na een aantal valpartijen. “We konden het aantal blessures niet eens beoordelen, aangezien het ontelbaar is”, zei hij. “Ze had veel geluk dat haar botten niet gebroken waren.” 

Vier dorpsbewoners van het tambon Khao Chot, district Si Sawat, vonden Thanwa naar verluidt op 27 november nadat het was afgedwaald van een kudde. Dorpelingen bouwden een houten constructie voor het kalf, maar de kudde keerde niet terug. Ze namen vervolgens contact op met medewerkers van het Khuean Srinagarindra National Park in Kanchanaburi om het kalf van haar zekere dood te redden.

Later werd Thanwa naar verluidt naar het Bueng Chawak Wildlife Management Centre gebracht, waar dierenartsen opmerkten dat ze meerdere keren in het bos was gevallen na hevige regenval en plotselinge overstromingen. Thanwa werd uitgedroogd en ondervoed aangetroffen. Volgens rapporten bleek uit een bloedtest dat ze het risico liep op acuut nierfalen als gevolg van ernstige uitdroging. 

Ze herstelt echter goed en kan korte oefeningen doen met de hulp van medisch personeel, volgens de Facebook-pagina van het departement van Nationale parken. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: DNP
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: Phuket News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!