De ‘Verborgen’ tempeltour van Bangkok loopt tot en met komende zondag

BANGKOK:- Verschillende organisaties hebben zich in de Thaise hoofdstad verenigd door een aantal excursies te organiseren door een aantal verborgen tempels in de spotlights te zetten. Deze rondleidingen zijn door het Creative Economy Agency, Tourism Authority of Thailand en de Thailand Convention and Exhibition gelanceerd als onderdeel van het Unfolding Bangkok-evenement, dat tot aanstaande zondag duurt.  Daarmee hoopt men de toeristische sector van de hoofdstad een boost te geven. Tot maart volgend jaar zullen er meer excursies worden georganiseerd, waarbij elke reis een ander thema centraal stelt. 

In de serie “Hidden Temples”-tours worden toeristen meegenomen op een rondleiding door de minder bekende tempels van de hoofdstad, terwijl degenen die deelnemen aan de “Greeting Benjakitti”-tour worden meegenomen om het bospark in de binnenstad van Bangkok te verkennen. In de serie “Living Old Building” worden deelnemers getrakteerd op een retrospectief van de historische gebouwen van de stad

De plv. gouverneur van Bangkok, Khun Sanon Wangsrangboon, nam afgelopen weekend deel aan de tour en voegde zich bij de bezoekers van Wat Phumarin Ratchapaksi en Wat Dusidaram in Bangkok Noi. 

Tijdens de rondleiding werden bezoekers begeleid om vijf tempels aan de Thon Buri-kant van de stad te verkennen met de steun van CEA, Urban Ally Centre en Silpakorn University’s Faculty of Architecture. 

De eerste serie van de tour, die gericht was op Wat Intharam en Wat Chantharam-Wat Ratcha Khruet in het Talat Phlu-gebied, werd georganiseerd van 12-20 november. 

De laatste tour, gepland voor 17-25 december, zal zich richten op Wat Phraya Siri Aisawan-Wat Suaansawan en Wat Kharuhabodi in het Bang Yi Khan-gebied. 

Khun Sanon zei dat het evenement de lokale identiteit zal helpen promoten en de gemeenschapseconomie zal stimuleren, terwijl de deelnemers meer te weten kunnen komen over het boeddhisme, de traditionele keuken en de manier van leven van de lokale bewoners.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!