Door de talrijke bosbranden in het noorden en noordoosten van Thailand is het bar en boos gesteld met de luchtvervuiling 

CHIANG MAI:- De luchtkwaliteit in het noorden en noordoosten is als gevolg van een toename van bosbranden in Thailand zodanig verslechterd dat het een gezondheidsrisico voor mensen zou kunnen vormen.

In het hele land zijn meer dan 1.000 hotspots gespot, met respectievelijk 110 en 92 in de noordelijke provincies Chiang Mai en Lampang, zo maakte het Geospatial and Space Technology Agency (Gistda) gisteren bekend.

Het bureau toonde satellietbeelden van Suomi NPP waarop 1.060 branden te zien waren, het vuur sloeg in o.a. nationale 301 bosreservaten, 254 beschermde bosgebieden 248 landbouwgebieden van Sor Por Kor 146) om zich heen.

Uit de cijfers bleek ook dat er steeds meer risicozones waren, met name in de noordoostelijke, noordelijke en centrale regio’s .

Het totaal van 1 januari tot 1 maart toonde aan dat 7.912 hotspots werden ontdekt in het noordoosten, 7.033 in het noorden en 4.550 in de centraal THAILAND. 

Ondertussen zijn er groeiende zorgen dat hoge PM2,5-niveaus de gezondheid van mensen in het noorden en noordoosten beginnen te schaden, waardoor sommigen gedwongen worden medische hulp in te roepen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!