BREAKING NEWS | Thailand steunt VN-resolutie tegen Russische invasie

BANGKOK:- Thailand stemde voor een VN-resolutie waarin de Russische invasie van Oekraïne wordt veroordeeld en waarin Moskou wordt geëist zijn troepen uit het buurland terug te trekken.

Tijdens een gehouden spoedvergadering van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) sloot Thailand zich aan bij de resolutie waarin werd geëist dat Rusland zijn agressie tegen Oekraïne stopzet.

De resolutie werd gesteund door 141 provincies met vijf landen die tegen stemden en 35 anderen onthielden zich van stemming.

Behalve Rusland stemden vier andere landen – Wit-Rusland, Cuba, Noord-Korea en Syrië – tegen de resolutie.

Tot de 35 landen die zich onthielden, behoorden China, India en Zuid-Afrika.  Ook de ASEAN-leden Vietnam en Laos onthielden zich van stemming.

De resolutie van de AVVN is niet juridisch bindend, maar geeft uitdrukking aan het gemeenschappelijke standpunt van de meerderheid van de naties.

Hoewel Thailand voor de resolutie stemde, weigerde Bangkok Rusland te noemen in zijn verklaring in overeenstemming met een verklaring van zaterdag door de ministers van Buitenlandse Zaken van de Asean dat zij Rusland niet zouden noemen.

De Thaise ambassadeur bij de VN, khun Suriya Chindawongse zei in een verklaring dat “Thailand zich ernstig zorgen maakt over de verslechtering van de vijandelijkheden en het geweld als gevolg van het gebruik van militair geweld in Oekraïne, dat heeft geleid tot het verlies van mensenlevens, waaronder onschuldige burgers,  en vernietiging van eigendom en civiele infrastructuur”.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties schat dat ongeveer 870.000 mensen Oekraïne al zijn ontvlucht en dat aantal zou binnenkort kunnen oplopen tot meer dan een miljoen als de oorlog niet eindigt.

 Ondertussen maakte het Russische ministerie van Defensie bekend dat 498 Russische troepen zijn gedood en 1.597 gewond zijn geraakt tegen 6000 Oekraïense doden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!