Dierenartsen zorgen voor doodzieke wilde olifant in het westen van Thailand

KANCHANABURI:- Een wilde olifantenstier die lijdt aan bloedvergiftiging of bacteriële bloedinfectie wordt  het district Si Sawat, zo goed als mogelijk door dierenartsen verzorgd nadat hij halfdood werd aangetroffen, zo heeft een natuurbeschermingsfunctionaris gisteren bekendgemaakt.

Khun Paitoon Intarabutr, hoofd van Salak Phra Wildlife Sanctuary, zei dat de olifant afgelopen zaterdagmiddag om 14:00 uur door dorpelingen door dorpelingen werd gevonden.

Een team van dierenartsen werd vervolgens ter plaatse gestuurd. De dierenartsen onderzochten de olifant en ontdekten dat het om een bul van ongeveer 15 jaar oud ging.

De dikhuid bleek een grote gezwollen wond aan de rechtervoorvoet te hebben en leed aan bloedvergiftiging, zodat er onmiddellijk een ontsmettingsmiddel en een zoutinfuus werd gegeven.

De olifant bewoog slechts af en toe zijn poten, gister laat in de middag kon het dier zijn slurf een beetje bewegen. De dierenartsen zorgen dag en nacht voor het gewonde dier en proberen zijn leven te redden, wat jammerlijk niet gelukt is, het stierf in de afgelopen nacht alsnog aan zijn verwonding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!