Universiteiten in Bangkok ontwikkelen een nieuwe gel tegen kanker

BANGKOK:- Twee universiteiten in Bangkok werken aan een baanbrekende nieuwe potentiële kankerbehandeling, de Mahidol University en Ramathibodi Hospital werken samen aan de ontwikkeling van een biopolymeergel met een medicijn dat direct in een hersentumor kan worden geïnjecteerd zonder het omliggende gebied van de hersenen aan te tasten.

Dit nieuws komt nadat de twee universiteiten al 10 jaar samenwerken aan de mogelijke behandeling.  De decaan van de Faculteit der Geneeskunde van het Ramathibodi-ziekenhuis zei dat hersenkanker zo’n riskante operatie vereist, en dat het de moeilijkste vorm van kanker is om te behandelen.

Maar de nieuw ontwikkelde gel heeft succes gevonden in de eerste klinische proeven.  Een arts, professor Suradech Honging, zegt dat zeven patiënten deelnamen aan de eerste proef, elk met een grote tumor in hun hersenen.  Als ze niet behandeld waren, zouden ze nog geen 3 maanden meer geleefd geleefd hebben. Dr. Suradech vertelde tegen de redactie van de The Bangkok Post dat patiënten na de behandeling geen bijwerkingen hadden.

“Bovendien namen we enkele monsters van de gemedicineerde tumor en ontdekten dat alle kankercellen dood waren terwijl de omliggende gezonde weefsels in goede  staat verkeerden.”

De gel gaat binnenkort naar de tweede proeffase. Een ander medicijn dat wordt ontwikkeld door een universiteit in Bangkok, is het mRNA Covid19 vaccin van de Chulalongkorn University.  Er zijn proeven met het vaccin uitgevoerd in de VS om te bewijzen dat het vaccin veilig is en beweert een hogere immuunrespons te hebben dan de mRNA-vaccins van Pfizer, die beide in Thailand worden gebruikt.

In de Facebook-post van Chulalongkorn over de opwindende nieuwe ontwikkeling, zei de school dat als de TFDA het vaccin goedkeurt en de proefresultaten goed verlopen, het tegen het einde van het jaar kan worden geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!