Thailand wil Texan AT-6 Wolverine aanvalsvliegtuigen

DUBAI:- De Royal Thai Air Force (RTAF) heeft bij Textron Aviation Defense LLC tijdens de Dubai Air Show 2021 een contract getekend voor acht bewapende Texan AT-6 Wolverines.

De turboprops zullen als A6TH vanaf 2024 op Chiang Mai Air Base de rol overnemen van inmiddels al uitgefaseerde Aero Vodochody L-39s. Deze werden ingezet voor grensbewakingstaken en het bestrijden van drugscriminaliteit.

De RTAF bestelde eind september 2020 ook twaalf Beechcraft T-6C Texan II turboproptrainers. Die trainers zullen op Kamphaeng Saen Air Base.als geavanceerde trainer worden ingezet. Onderdeel van het contract is tevens de levering van grondtrainingssystemen voor zowel piloten als technici alsmede een systeem om missies te kunnen plannen en digitaal te kunnen briefen na afloop van een sessie. Daarnaast worden de nodige reserve-onderdelen en grondapparatuur geleverd.

De toestellen zouden vanaf eind 2020 begin 2023 als T-6TH in Thailand worden ingezet waarbij de eerste twee toestellen werden overgevlogen en de resterende tien ingekrat worden getransporteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: pilootenvliegtuig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!