Demonstranten in Bangkok staken politiebureau in brand en vernielden een verkeershokje, politie stelt vervolging in!

BANGKOK:- De politie beschuldigde vandaag de  pro-democratische demonstranten van het in brand steken van het sub-politiebureau Phaya Thai en het vernielen van een verkeershokje tijdens hun bijeenkomst gisteravond bij Victory Monument. Er werden ook veel pingpongbommen gevonden in het gebied, voegde ze eraan toe.

Het politiebureau is een gebouwtje van 5 x 10 meter met één verdieping op de Phaya Thai-hoek bij het Victory Monument.

De politie heeft vandaag de restanten geïnspecteerd na de confrontatie tussen demonstranten en politie op het Din Daeng-kruispunt, waarbij de politie traangas, rubberen kogels en waterkanonnen gebruikte.

Ze zeiden dat het hele politiebureau, dat op j.l. 1 juni werd geopend, door demonstranten was platgebrand.  Naast het bureau staat een 4×8 meter lang verkeershokje van twee verdiepingen, dat eveneens verbrand werd aangetroffen.

“De schade aan het politieonderkomen bedraagt ​​in totaal 600.000-700.000 baht, terwijl de schade aan het verkeershokje in totaal 200.000-300.000 baht bedraagt”, zo verklaarde politieofficier Aroon Seubsingha, een plv. inspecteur van het politiebureau van Phaya Thai.  “Een hoeveelheid inactieve pingpongbommen werd zowel buiten als binnen in beide gebouwen gevonden.  Items waarvan wordt aangenomen dat ze bij de brandstichting zijn gebruikt, zijn verzameld voor onderzoek en verdere vervolging, “voegde hij eraan toe.

Gisteravond vond de forensische recherche en de EOD ook delen van een pijpbom en vermoedelijke brandbommen op het verkeersfort van het politiebureau van Din Daeng nabij het kruispunt van Din Daeng.  Het bewijsmateriaal is verzameld voor onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!