Het Covid virus zorgt ervoor de langste houten brug van Thailand voor verkeer gesloten wordt.

KANCHANABURI:- De Saphan Mon-brug in het district Sangkhla Buri van de provincie Kanchanaburi, is deze morgen gesloten voor bezoekers na een uitbraak van het Covid19 Virus in Ban Wang Ka-dorp aan de andere kant van de Songklia rivier. 

Het comité voor overdraagbare ziekten van de westelijke provincie heeft de langste houten brug van het land gesloten, in de volksmond bekend als Saphan Mon, om het dorp te isoleren omdat daar het virus véél mensen aan het besmetten  is.

Het districtskantoor van Sangkhla Buri heeft schaduwnetten gebruikt om de toegang tot de 445 meter lange Saphan Mon, officieel de Uttamanusorn-brug, te blokkeren, waardoor mensen in het dorp Ban Wang Ka aan de overkant van de Songkalia-rivier effectief in quarantaine worden geplaatst.  In het dorp wonen ongeveer 8.000 mensen.

In normale tijden is de brug een grote toeristische trekpleister.

Het districtshoofd van Sangkhla Buri, Khun Pakorn Kanwanlee gaf opdracht tot de bouw van een gemeenschapsisolatiecentrum in Wat Wang Wiwekaram.  Geïnfecteerde mensen worden daar in quarantaine gehouden  in afwachting van bevestiging door andere tests.

Alleen mensen die het dorp moeten verlaten voor medische behandeling om andere essentiële redenen, en lokale functionarissen mogen de 36 jaar oude brug over.

Leveranciers moeten leveringen lossen bij een controlepost bij de brug.  Werknemers desinfecteren vervolgens de goederen voordat ze ze naar het dorp brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!