VIDEOCLIP | Zware regens veroorzaken in de provincie Surat Thani snelle overstromingen

SURAT THANI:- Razendsnelle overstromingen hebben het dak van een winkel in de provincie Surat Thani weggevaagd.  Door hevige regenval stroomde een enorme hoeveelheid water van de Nuea Khlong-waterval de berg af, waardoor enkele huizen in het district Wiang Sa onder water kwamen te staan.

De zuidelijke delen van Thailand krijgen verreweg de meeste regen, met ongeveer 2.400 millimeter per jaar, dit vergeleken met de centrale en noordelijke regio’s van Thailand.  De nationale weerdienst voor Surat Thani meldde dat dit de natste dag in de komende week te zijn met ongeveer 7,90 mm of 0,3 inch regen.

Volgens lokale Thaise media hebben bewoners en mensen op sociale media hun zorgen geuit over de mensen die getroffen zijn door de ramp.  Bewoners die rond de Nuea Khlong-waterval woonden, werden gewaarschuwd om veilig te zijn en niet in de sterke stroming te gaan.  De lokale bevolking in het gebied waarvan het huis volledig onder water stond, plaatste een video die andere mensen in dezelfde regio waarschuwde om voorbereid en voorzichtig te zijn omdat het water modderig rood was geworden, wat nog meer turbulente stromingen veroorzaakte.

Andere dorpelingen hadden gisteren op Facebook geschreven dat er water hun huis was binnengelopen terwijl ze sliepen.

Ambtenaren hadden gisteren al gewaarschuwd voor hevige regen voordat het wilde water van de heuvel stroomde.  De waterstroom was ’s avonds erg sterk geworden, gezien vanaf de brug in het Wat Ban Song-gebied.

 Surat Thani weerstation waarschuwde ook dat het morgen ook een onrustige dag zal zijn, aangezien de wind rond 16.00 uur 17 mph of 27 km / u zal kunnen bereiken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!