De zwerfhonden opvang in Pattaya is op de fles gegaan

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De liefdadigheidsorganisatie Sanguanchartisorakrai in deze kustplaats die al tien jaar voor zwerfhonden in Pattaya zorgt, is ermee gestopt, en is daarmee een ander slachtoffer van de coronaviruspandemie.

De plv. burgemeester van Pattaya, Khun Manote Nongyai, vertelde dat de stad ervan op de hoogte was gebracht dat de Sanguanchartisorakrai Foundation per 31 mei zou stoppen met het beheer van een enorm grote  asiel in het kanton Pong, waardoor de gemeente Pattaya nu zelf voor de 700 honden moet zorgen.

De president van de Sanguanchartisorakrai stichting, Khun Surapol Sanguanchartisorakrai verklaarde j.l. 31 mei dat de stichting vorig jaar wat publieke en private steun had gekregen toen de pandemie begon, maar men hoopte dat Thailand Covid19 pandemie onder controle zou kunnen krijgen.

Helaas, nu is de situatie nog erger is dan een jaar geleden, en heeft de stichting géén geld meer om haar hondenopvangwerk voort te zetten, zei hij.

De kustplaats Pattaya financierde eerder de aankoop van hondenvoer in de kennel onder leiding van Sanguanchartisorakrai, maar was niet verantwoordelijk voor het daadwerkelijk beheren van de zorg voor de honden.

In de toekomst zal Pattaya, het kanton Pong om toestemming vragen om de faciliteit te beheren, hoewel Manote zei dat het niet alle zwerfdieren die in de stad worden gevangen, daar naar toe gebracht zullen worden.

In plaats daarvan zullen hondenvangers vrijwilligers zoeken om de honden op te vangen en te houden tot ze sterven.

Ondertussen zet de stad haar inspanningen voort om zwerfhonden te steriliseren.  Manote zei dat meer dan 400 zwerfhonden per maand worden gesteriliseerd, wat heeft geleid tot een merkbare afname van de zwerfpopulatie. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!