Thaise marine blijft bij het besluit om 3 Chinese tanks aan te schaffen

~PRATEN ALS BRUGMAN~
(Wordt gezegd van iemand die gepassioneerd en overtuigend kan spreken)

BANGKOK:- Een woordvoerder verdedigde gisteren het besluit van de Koninklijke Thaise marine om 3 Chinese tanks te kopen, dit terwijl  het land worstelt om voldoende Covid-19-vaccins aan te kunnen schaffen.  Volgens een bericht in de  Bangkok Post zou marinewoordvoerder, Khun Chettha Chaipiam verklaart hebben dat de aankoop van de tanks voor de pandemie was overeengekomen.

Hij wees erop dat de overeenkomst van 398 miljoen baht tijdens het boekjaar 2020 werd ondertekend, waarmee Thailand zich ertoe verplichtte de aankoop te doen.

Politici van de Thaise oppositie vroegen waarom Chinese tanks in Thailand waren aangekomen voorafgaand aan essentiële Covid-19-vaccins, dat volgens hen een hogere prioriteit heeft. De observaties hebben geleid tot veel kritiek op de overheid op sociale media.

De VN16 is een lichte tank die zowel op het land als op het water kan worden ingezet en is gemaakt door de China North Industries Group.  Het is duidelijk dat de marine de bestelling afgelopen juni heeft geplaatst en dat 3 tanks vorige week zijn aangekomen. Ze zullen naar verwachting worden toegewezen aan de Marine Division in het Sattahip-district van Chonburi in het oosten van Thailand.

Ondertussen zei premier Prayut Chan-o-cha in een aparte discussie dat hij gesprekken heeft gevoerd met de minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, over het verzet van zijn partij tegen de voorgestelde nationale begroting.  De Bhumjaithai-partij, waarvan Anutin leider is, is in coalitie met de Palang Pracharath-partij van de premier.  

De premier maakte bekend dat er geld van buiten het budget voor 2022 is gereserveerd voor de financiering van de reactie van het ministerie van Volksgezondheid op de pandemie.  Hij reageerde op een opmerking van een Bhumjaithai-parlementslid, die kritiek had op de bezuinigingen van de regering op de begroting van het ministerie van Volksgezondheid en Anutin opriep om de coalitie te verlaten.

De woordvoerder van de Thaise regering, Khun Anucha Burapachaisri liet weten dat Khun Anutin gisteren het kabinet toesprak om uit te leggen dat het allemaal een misverstand was en dat 293 miljard baht, plus nog eens 311 miljoen, al gereserveerd is voor de bestrijding van de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassana Nanuam
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!