In Thailand moeten er nog 200.000-400.000 leraren gevaccineerd worden, aldus het OBEC

THAILAND:- Ongeveer 70 procent van de leraren in het hele land zijn al gevaccineerd tegen Covid-19, terwijl er nog 200.000-400.000 ingeënt moeten worden, zo onthulde het Office of the Basic Education Commission (OBEC) vandaag.

“Het kantoor schat dat alle leraren kunnen worden ingeënt voordat de scholen op 1 november gaan heropenen”, zo verklaarde de OBEC van het secretaris-generaal, Amphon Phinasa.

“Niet alle leerlingen zullen op de heropeningsdatum noodgedwongen naar school moeten. Als ouders zich zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen, kunnen ze de leer-aan -huis-maatregel nog steeds voortzetten”, zei hij.

“Bovendien kunnen scholen in de provincies van de rode zone overwegen om later open te gaan om het risico op verspreiding van het virus te verminderen, en ook overwegen om andere ziektebestrijdingsmaatregelen te nemen, zoals voorgesteld door het provinciale volksgezondheidsbureau”, zei Amphon.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie van Volksgezondheid OBEC heeft geïnformeerd dat er eind september meer Pfizer-vaccins zullen aankomen, die zijn goedgekeurd voor kinderen ouder dan 12 jaar in Thailand, en dat het vanaf 4 oktober studenten in risicogebieden wil vaccineren.

Ondertussen liet de plv. directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Sarawut Boonsuk, weten, dat sommige landen, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en een handvol Europese landen, het gebruik van mRNA-vaccins bij kinderen ouder dan 12 jaar hebben goedgekeurd.

“De statistieken van deze landen laten zien dat mensen van 12-19 jaar slechts 10 procent kans hebben om het virus op te lopen in vergelijking met volwassenen”, zei Sarawut.

“De kans op ernstige symptomen of overlijden bij kinderen is slechts 0,03 procent, maar ernstige gevallen zijn gevonden bij kinderen met onderliggende gezondheidsproblemen.”

Khun Sarawut zei dat het Pfizer-vaccin naar verluidt myocarditis (ontsteking van de hartspier) veroorzaakte, maar dat dit in een zeer laag tempo was en daarom veilig was.

“Statistieken tonen aan dat myocarditis veroorzaakt door het vaccin vaker werd gevonden bij mannelijke patiënten die tweede doses kregen”, zei hij.

“In Thailand zijn dergelijke gevallen gevonden in een verhouding van één op een miljoen, waarbij de patiënten niet-ernstige symptomen vertoonden die behandelbaar zijn”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!