De Zuid-Afrikaanse Ashley Oosthuizen wilt uitgewezen worden, maar vanwege een uitwisselingsverdrag zit dat er niet in!

BANGKOK:- Een Zuid-Afrikaanse vrouw die in Thailand achter de tralies zit voor drugsgerelateerde aanklachten, is in de schijnwerpers gezet nadat de autoriteiten het pleidooi van haar familie om haar uit te leveren aan haar thuisland hadden afgewezen.  De autoriteiten noemden het ontbreken van een uitleveringsverdrag tussen de twee landen.

Sinds haar moeder, Lynette Blignaut erachter kwam dat haar dochter Ashley Oosthuizen in 2020 gevangen zat wegens drugsbezit, is ze meedogenloos in het zoeken naar publieke steun voor de uitlevering van haar dochter aan Zuid-Afrika.

Ashley verliet Zuid-Afrika om kort na het afronden van de middelbare school in 2018 Engelse les te geven in het buitenland.

LEES ÓÓK > https://ollekebolleke.info/familie-van-zuid-afrikaanse-ashley-oosthuizen-die-door-drugshandel-in-thailand-vastzit-blijft-hoopvol/

De droom was echter van korte duur, want ze werd gearresteerd tijdens een undercoveroperatie. Ze werd op 8 oktober 2020 gearresteerd in het district Koh Samui in Surat Thani op beschuldiging van smokkel en het bezit van meer dan 20 gram MDMA — algemeen bekend als ecstasy, dat geclassificeerd is als een verdovend middel van klasse 1 — nadat ze had getekend voor een pakket uit het buitenland  waarin illegale drugs zaten.

In mei vorig jaar zette de rechtbank in Thailand de aan Ashley opgelegde doodstraf om in een levenslange gevangenisstraf, die ze momenteel uitzit in de Nakhon Si Thammarat Central Prison.

Ze is bezig in beroep te gaan tegen haar straf, een proces dat maanden kan duren, zo vertelde haar moeder.

Khun Thawatchai Chaiyawat, adjunct-directeur-generaal van het Department of Corrections, zei dat de autoriteiten het uitleveringsverzoek van de moeder van Oosthuizen niet kunnen accepteren, omdat Thailand en Zuid-Afrika geen verdrag hebben met betrekking tot de overdracht van gevangenen.

 “Alleen als een dergelijk verdrag van kracht is tussen de twee landen, kan een dergelijke overdracht mogelijk zijn”, zei hij.

Khun Thawatchai zei dat Ashley in aanmerking kan komen voor koninklijk pardon, dat bij alleen bij belangrijke gelegenheden zou worden verleend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!