Morgen zijn de wijzigingen in de Thailand Pass, en stellen reizigers in staat om in Thailand aan te komen met slechts één vooruitbetaalde dag accommodatie en PCR-test.  

THAILAND:- De PCR-test en accommodatie op dag 5 zijn geschrapt, maar u moet wel een zelf-ATK-test op dag 5 uitvoeren en het resultaat naar de Mor Chana-app uploaden.

De andere belangrijke wijziging was de Covid-verzekering, vereist door buitenlandse reizigers.  Uitzondering zijn buitenlandse werknemers die in het bezit zijn van een geldige tewerkstellingsvergunning en de socialezekerheidsbijdragen.  De verzekering moet nu behandelingen dekken tot een waarde van $ 20.000 in plaats van de eerdere $ 50.000.

De wijzigingen zijn nu aangekondigd in de Royal Gazette, waardoor ze vanaf morgen 1 maart van toepassing zijn. De wijzigingen zijn deze week goedgekeurd tijdens een vergadering van de CCSA en wachtten op goedkeuring via de Royal Gazette.

Naast de volgende informatie wilt uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand zijn medelanders  eraan herinneren dat de Thailand Pass een GRATIS service is.  Er zijn geen kosten verbonden aan de service van het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken.  Maar er zijn wel gekwalificeerde visumagenten die u tegen betaling kunnen helpen met de documentatie.  Tip: vraag om informatie van een vriend(in) voordat u in zee gaat met de diensten van een visumagent.

Iedereen moet een Thailand Pass aanvragen als ze op dit moment Thailand binnenkomen – zowel inwoners als buitenlanders.

De nieuwe regels gelden voor mensen die een Thailand Pass hebben aangevraagd en goedgekeurd voor 1 maart 2022.

 Er zijn drie soorten Thailand Pass: de Test & Go (waarop dit document specifiek ingaat), het Sandbox-programma of het Alternative Quarantine Program (voor mensen die niet zijn gevaccineerd).

Men kan het koninkrijk binnenkomen over land:
(volgens de TAT via Nong Khai, Udon Thani en Songkhla), en over zee of door de lucht.

 Voor aankomsten door de lucht en over het water geldt:
Volledig gevaccineerde Thaise staatsburgers en buitenlandse reizigers uit alle landen/gebieden.

Voor aankomsten over land geldt:
Volledig gevaccineerde Thaise burgers en buitenlandse reizigers uit buurlanden die verbinding maken met de heropende grenscontroleposten (Nong Khai, Udon Thani en Songkhla).

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!