Familie van Zuid-Afrikaanse Ashley Oosthuizen, die door drugshandel in Thailand vastzit, blijft hoopvol

KAAPSTAD:- De moeder van Ashley Oosthuizen, die in Thailand een levenslange gevangenisstraf tegemoet gaat wegens vermeende internationale drugshandel, zegt dat de familie overweldigd is door de steun die ze vanuit het publiek hebben gekregen.

Sinds het nieuws over Ashleys gevangenschap bekend werd, vertelde haar moeder, Lynn Blignaut, dat er berichten van steun en aanmoediging bleven binnenstromen.

“Iedereen geweldig met hun steun en hun bemoedigende berichten.  Ik sta versteld van alle positieve reacties, het laat zien dat zoveel mensen echt om anderen geven”, zei ze.

Na haar toelatingsexamen in 2017 was Blignauts 22-jarige dochter in maart 2018 naar Thailand verhuisd om een ​​cursus Engels onderwijzen als vreemde taal (TEFL) te volgen, zodat ze les kon geven in de kleuterschool op het eiland Koh Samui.

Toen Oosthuizen tijdens de pandemie werkloos werd, had Tris Nepps, vermoedelijk haar vriend, die zich met drugssmokkel op het eiland bezigde, haar blijkbaar een baan aangeboden in zijn restaurant. Terwijl ze in het restaurant werkte, had ze een pakket met de drugs MDMA geaccepteerd en ondergetekend.

Vervolgens werd ze naar verluidt op 8 oktober 2020 gearresteerd door de Thaise politie. Ashley kreeg de doodstraf, die later werd omgezet in levenslang.

De moeder vertelde dat het een uiterst moeilijke tijd voor de familie is. Ik mis haar echt, vreselijk.  Het werd nu nog echter, omdat er zoveel berichtgeving over haar is.  Het voelt soms nog steeds dat het niet mijn dochter is die dit moet doormaken.  Het is moeilijk om het te accepteren.

 “Maar we vertrouwen op de Heer, Hij ondersteunt haar en zorgt ook voor haar.  Aan onze kant doen we elke dag wat we kunnen’, zei ze.

Ashley’s vader, Andre Oosthuizen, zei dat ze hoopvol bleven

“Vorige week, toen het nieuws naar buiten kwam, ging mijn stressniveau omhoog.  Ik heb haar nog niet gesproken, ik wacht gewoon af.  Onze advocaat is ervan overtuigd dat er enige hoop is.  We hebben goede hoop dat dit wordt opgelost”, zei hij.

De vertegenwoordigers van de familie zeiden dat ze er alles aan deden om Ashley’s onschuld te bewijzen. Ashley’s beroep is ingediend bij het Hof van Beroep.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: facebook 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Cape Times

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!