Doordat de Chao Phraya-dam bijna tot aan de rand gevuld is, is er een overstromingswaarschuwing voor 7 provincies in Thailand afgegeven

THAILAND:- Gisteren zijn zeven provincies In alarm gesteld voor overstromingen van de Chao Phraya-rivier en zijn zijrivier de Sakae Krang.

Het 12e regionaal irrigatiebureau waarschuwde de gouverneurs van Uthai Thani, Chai Nat, Singburi, Ang Thong, Suphan Buri, Ayutthaya en Lopburi om zich voor te bereiden op overstromingen van de rivieren.

De overstromingswaarschuwing werd afgegeven nadat het water bij de Chao Phraya-dam in Chai Nat tot kritieke niveaus was gestegen na zware moessonregen stroomopwaarts.

De bewoners, boeren en bedrijven in de buurt van de rivieren Chao Phraya en Sakaekrang werden gewaarschuwd om de overstromingssituatie nauwlettend in de gaten te houden.

Het waterpeil in de Sakae Krang in Uthai Thani is sterk gestegen, waardoor bewoners van gemeenschappen langs de rivier hun woonboten en vistuig moesten verplaatsen als voorbereiding op overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!