De wet op castratie van zedendelinquenten in Thailand aangenomen

BANGKOK:- Het Huis van Afgevaardigden heeft gisteren een wetsvoorstel aangenomen dat recidiverende seks en gewelddadige criminelen toestaat vrijwillig chemische castratie te ondergaan.

Het wetsvoorstel voor preventieve maatregelen seksuele recidive of geweldsmisdrijven werd met 292 stemmen voor en 1 tegen bij 1 onthouding aangenomen. Het zal worden voorgesteld voor koninklijke goedkeuring voordat het in werking treedt.

Khun Patcharin Sumsiripong,  van de Palang Pracharath partij die de wet bij het ministerie van Justitie voorstelde, zei dat het het aantal recidivisten zal helpen verminderen.

Ze zei dat de nadruk zal liggen op drie ernstige misdrijven, namelijk aanranding, zoals verkrachting en molestering, moord of zware mishandeling, en misdrijven die de vrijheid van mensen schenden, zoals ontvoering.

Het wetsvoorstel is in februari door de Tweede Kamer en in juli door de Eerste Kamer aangenomen.  De Senaat veranderde enkele secties en de wet ging gisteren terug naar de Kamer van Afgevaardigden.

De wet bepaalt dat het gebruik van een middel dat de testosteronspiegel verlaagt, moet worden goedgekeurd door een commissie en door de rechtbank wordt bevolen.  Veroordeelden die instemmen met de injectie kunnen om strafvermindering vragen.

De procedure moet worden uitgevoerd door ten minste twee professionals, een psychiater en een arts.  Het wetsvoorstel bepaalt ook dat veroordeelden gedurende 10 jaar moeten worden gecontroleerd.  Na hun vrijlating worden ze gedwongen om gedurende een bepaalde periode elektronische bewakingsarmbanden te dragen.

Ook Zuid-Korea, Rusland, Polen en sommige delen van de Verenigde Staten hebben gekozen voor chemische castratie om recidive te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!