De werknemers van de SRT zetten hun baan op het spel om te protesteren tegen sluiting van Hua Lamphong

BANGKOK:- Gistermiddag zijn meer dan 500 huidige en voormalige medewerkers van de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) bijeenkomen op het Hua Lamphong Station in Bangkok om te protesteren tegen het besluit van het Ministerie van Transport om het station vanaf 23 december te sluiten.

De demonstranten hadden van de SRT Vakbond de opdracht gekregen om geel te dragen en de hashtag #SaveHuaLamphong op hun sociale media te gebruiken.  

Ook voormalig senator Rosana Tositrakul, voormalig SRT-gouverneur Praphas Jongsa-nguan en anticorruptieactivist Veera Somkwamkid had zich bij het protest aangesloten.

De Minister van Transport, khun Saksayam Chidchob zei vorige maand dat SRT geen geld beschikbaar had om het Hua Lamphong-station te onderhouden, en daarom zouden alle treinen pas vanaf 22 november stoppen bij Bang Sue Grand Station, terwijl het iconische Hua Lamphong zou worden omgebouwd tot een commercieel gebied.

Geconfronteerd met grote publieke verontwaardiging, heeft het ministerie de sluitingsdatum verschoven naar 23 december en is van plan om op 14 december een openbare hoorzitting te houden.

“Wij geloven dat het besluit van de minister is om alle 120-rai land rond Hua Lamphong om te zetten in een commercieel gebied, wat alleen de kapitalisten ten goede zal komen en de lokale gemeenschap die zich rond het 105 jaar oude Hua Lamphong-station heeft gevormd, zal treffen”, zo vertelde khun Ratchasak Piyapanyanont, een voormalige SRT-treinmachinist die bij de demonstratie aanwezig was.

 “SRT-medewerkers voelen zich niet op hun gemak bij het plan om Hua Lamphong te sluiten en willen hun stem laten horen, ook zou deze demonstreert hun baan kunnen kosten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!