Ondanks de aankomst van de Omicron variant in Thailand komt er géén lockdown, aldus de minister van volksgezondheid

BANGKOK:- Ondanks de komst van de Omicron-variant zal er in Thailand geen lockdown worden opgelegd, zo verklaarde gistermiddag de minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul.

Een buitenlander die op 30 november vanuit Spanje was gereisd, testte afgelopen vrijdag positief voor de variant, waarmee hij de eerste Omicron-zaak in Thailand bracht.

Khun Anutin zei dat het departement van  Medische Wetenschappen het monster van de patiënt nog nauwkeuriger test om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk de Omicron-variant is, en dat de resultaten binnen ongeveer drie tot vier dagen gereed moeten zijn.

Hij zei ook dat de reismaatregelen van Thailand nog steeds effectief waren, aangezien alle aankomsten een negatief RT-PCR-testresultaat en een vaccincertificaat moeten tonen en de eerste nacht in quarantaine moeten doorbrengen om te wachten op een ander RT-PCR-testresultaat.

“Deze maatregelen stellen ambtenaren in staat om te controleren op alle Covid-19-varianten en een behandeling te geven als ze positief testen”, zei hij.

Anutin zei dat de enige manier om de verspreiding van Omicron te voorkomen, is door goede preventieve maatregelen te nemen en een dubbele vaccinatie te krijgen.

“We zullen geen lockdown opleggen, aangezien het land nog maar net is heropend en veel bedrijven zich beginnen te herstellen.  We willen dat mensen hun leven normaal leiden in plaats van in paniek te raken, vooral omdat het nieuwjaarsfeest voor de deur staat”, zo zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!