De VS biedt hulp bij renovatie van het oude herenhuis van de heerser van Trang

TRANG:- De Verenigde Staten heeft aangeboden te helpen bij de renovatie van een van Thailands verborgen architecturale schatten, een houten herenhuis dat ooit toebehoorde aan de voormalige heerser van Trang.

De Amerikaanse zaakgelastigde Michael Heath deed het aanbod na zijn recente bezoek aan het Phraya Ratsadanupradit Mahison Phakdi Museum in het Kantang-district van de zuidelijke provincie.  Hij zei dat het US Ambassadeurs Fonds voor Cultuurbehoud (AFCP) zou kunnen worden gebruikt om het landhuis, dat meer dan een eeuw oud is, te helpen renoveren.

Mr. Heath zei dat Kantang een unieke showcase is van Chinees, Maleis en Thais erfgoed, zoals te zien is in het lokale eten, de heiligdommen en de bewoners, eraan toevoegend dat hij hoopte dat het district na de Covid19 pandemie weer zal bruisen van de toeristen.

Hij vertelde dat het Amerikaanse fonds al 20 erfgoedprojecten in Thailand had ondersteund, waaronder traditionele Lanna-huizen in Chiang Mai, archeologische opgravingen in de Phi Man-grot in Mae Hong Son en bescherming tegen overstromingen voor Wat Chaiwatthanaram in Ayutthaya.

Hij voegde eraan toe dat de AFCP elk jaar projecten overweegt die worden voorgesteld door de overheid en de particuliere sector.

Volgens lokale rapporten is Phraya Ratsadanupradit Mahison Phakdi na meer dan 100 jaar blootstelling aan tropische weersomstandigheden danig aan het vervallen.

Het huis is nu eigendom van en wordt geëxploiteerd als een museum door de afstammelingen van de Trang-heerser, en komt dus niet in aanmerking voor overheidsfinanciering.

Phraya Ratsadanupradit (1857-1913) was een Thais-Chinese provinciale beheerder die bekend stond om de ontwikkeling van het landbouw- en onderwijssysteem van Trang.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!