De verslaggevers van CNN hebben na een controversieel bericht Thailand verlaten

SAMUT PRAKAN:- De twee omstreden CNN-verslaggevers vertrokken gisteren vanuit Thailand naar Hong Kong nadat hun visum was ingetrokken nadat hun bericht over de schietpartij op de kleuterschool vragen opriep over hun ethiek en professionaliteit.

Het plv. hoofd van het immigratiebureau, generaal-majoor Archayon Kraithong, zei dat Anna Coren en Daniel Hodge om 13.55 uur vanaf de luchthaven Suvarnabhumi vertrokken met vlucht TG638 van Thai Airways International op weg naar Hong Kong. Ze vertrokken naar het vliegveld vanaf het immigratiebureau Suan Phlu, zei hij.

Het bureau trok eergisteren hun visa in nadat ze reportage van de plaats delict in het kindercentrum waar 23 kinderen waren vermoord hadden gepubliceerd.

De twee waren donderdag het land binnengekomen op toeristenvisa, waardoor ze niet in het land mochten werken.

De hoofdcommandant van de Thaise politie, generaal  Damrongsak Kittiprapas zei dat Mrs. Coren en Mr. Hodge elk een boete van 5.000 baht hebben gekregen voor het overtreden van de toeristenvisumregelgeving.

Ze zouden niet strafrechtelijk worden vervolgd omdat de verslaggevers niet van plan waren enig bewijsmateriaal op de plaats delict te beschadigen en zijn niet op de immigratiezwarte lijst werden geplaatst, zo voegde hij eraan toe.  Generaal Damrongsak verklaarde dat ze zich verontschuldigd hadden voor hun actie.

Het lachen verging de woordvoerder van het regionale politiebureau.
Luitenant-generaal Yanyong Vejosot, hoofd van de provinciale politie Regio 4, heeft zijn plaatsvervanger, generaal-majoor Paisal Luesomboon, ontslagen als woordvoerder van het regionale politiebureau. 

Hij werd vervangen door een andere woordvoerder, generaal Putthipong Musikul. De juiste reden voor de aanklacht werd niet gegeven. maar werd verondersteld voor zijn ongepast gedrag. Generaal Paisal werd tijdens een telefonisch interview met een omroeporganisatie lachend gehoord toen hem werd gevraagd naar het aantal slachtoffers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!