De verkoop van waterpistolen stijgt terwijl Thais zich na de Covid19 lockdown prepareren voor de Songkran

THAILAND:- De verkoop van waterpistolen stijgt weer na drie droge jaren van lockdowns, terwijl het land zich voorbereidt op zijn eerste Songkran sinds de pandemie. Miljoenen inwoners en toeristen zullen naar verwachting het traditionele Thaise nieuwjaar gaan vieren door water naar elkaar te gooien om af te koelen tijdens de heetste maand van het jaar.

De Songkran-vakantie begint op donderdag en eindigt op maandag

Dit zal ook het eerste jaar zijn sinds de uitbraak van Covid-19 dat traditionele nieuwjaarsvieringen zonder beperkingen worden gehouden, terwijl mensen geleidelijk terugkeren naar het normale leven.

Vrienden van uw nieuwsbeer bezochten gisteren de markten in het Wiset Chai Chan-district van Ang Thong, een provincie 100 kilometer ten noorden van Bangkok, en ontdekte dat verkopers een breed scala aan waterpistolen, emmers en kommen hebben ingeslagen.

Op de markten hier bruist het van klanten die op zoek zijn naar wapens om later deze week deel te nemen aan de watergevechten.  De beroemdste Songkran-locatie van de provincie is Khao Suk Walking Street in de wijk Tha Chang, die recht tegenover het gemeentehuis van Wiset Chai Chan loopt.

Volgens een lokale verkoper is de vraag voor het eerst in drie jaar groot.  Klanten bezoeken haar kraam om waterpistolen te kopen die vanaf 59 baht kosten, afhankelijk van de grootte en kenmerken.

Er zijn echter geen winkels die hogedrukwaterpistolen verkopen, omdat ze door de Thaise overheid zijn verboden, voegde ze eraan toe.

Hoewel het verbod op de verkoop van hogedrukpistolen al vier jaar van kracht is, zijn ze nog steeds wel online verkrijgbaar.

Andere Songkran-gerelateerde producten die ook als warme broodjes worden verkocht, zijn Din So Phong (geparfumeerd krijtpoeder) en Nam Ob, of parfum in Thaise stijl dat wordt gebruikt om geurend water te maken om op senioren en Boeddhabeelden te sprenkelen.

De toeristische autoriteit in Thailand verwacht dit jaar 13,5 miljard baht aan inkomsten uit binnenlands toerisme tijdens de Songkran-vakanties, een stijging van 22% ten opzichte van 11 miljard baht vorig jaar.

Het TAT maakte de inschatting dat de Thais tijdens het komende Songkran tot 3,8 miljoen reizen zullen maken naar binnenlandse attracties, een stijging van 14% ten opzichte van de 3,34 miljoen vorig jaar.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!