3 actrices ‘reïncarneren’ in Thailand als ware Songkran-godinnen

BANGKOK:- De Thaise actrices Sipatrada Phiuthong alias “Winnie” , Akhamsiri Suwanasuk alias “JakJaan” en Sawika Chaiyadech alias “Pinky” transformeerden in de Songkran-godin Kimita Devi om het Thaise Nieuwjaar van dit jaar te vieren. De foto’s van deze drie actrices die zich voordeden als de mythische godin gingen onmiddellijk viraal op sociale media.

Pinky kwam tevoorschijn uit haar Songkran-make-over, schitterend in authentieke Prae wa Kalasin-zijde, die was geweven met speciale technieken om patronen te creëren.  Met zijn uitgebreide ontwerp, levendige kleuren, glanzende textuur en niet-aflatende schoonheid, wordt Prae wa Kalasin-zijde beschouwd als de “Koningin van de Thaise zijde”.

Het Songkran-festival, dat eeuwen teruggaat, luidt het traditionele Thaise Nieuwjaar in van 13-15 april.  Vieringen omvatten respect betuigen aan ouderen en elkaar overgieten met geurig water.

Volgens de Thaise folklore vertegenwoordigen de zeven dochters van koning Kabilaprom, die in het eerste niveau van de hemel of Jatu Maharaj woont, de zeven dagen van Songkran.

Aangezien de belangrijkste Songkran-dag van dit jaar, of Maha Songkran, op een vrijdag valt, is “Kimita Devi” de godin voor 2023.

Kimita Devi draagt ​​een lotus achter haar oor, een armband om haar pols en ornamenten van gele topaas, drinkt water en eet bananen.  In haar linkerhand houdt ze een zwaard en in haar rechterhand een luit.  Ze zit op een buffel en wordt verondersteld regen, overvloed en vruchtbaarheid te brengen.

Thungsa Devi is in het rood gekleed met sieraden gemaakt van robijnen en een granaatappelbloem achter haar oor.  Ze berijdt de mythische vogel garuda, draagt ​​een schelphoorn in haar linkerhand en een discus in haar rechterhand.

Khorakha Devi draagt ​​geel versierd met maanstenen en een kurkboombloesem achter haar oor.  Ze draagt ​​een staf in haar linkerhand, een zwaard in haar rechterhand en wordt gezien schrijlings op een waterbuffel.

Raksot Devi is gekleed in roze met agaatornamenten en draagt ​​een lotusknop achter haar oor.  In haar linkerhand heeft ze een boog en in haar rechterhand een drietand.

De Songkran-dames of Nang Songkran worden elk jaar gevierd, met actrices die zich speciaal verkleden om de godin van dat jaar te vertegenwoordigen.  Maha Songkran viel vorig jaar donderdag en Kirini Devi werd vertegenwoordigd door 2020 Miss Thailand May Natthapat.

De legende van de Songkran-godinnen is zo diep verankerd in de Thaise cultuur dat de 2022 Miss Universe Thailand, Anna Sueangam-iam, vorig jaar een kostuum droeg geïnspireerd door Kimita Devi tijdens de 71e Miss Universe-verkiezing in New Orleans.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!