De veerdienst tussen Sattahip en Songkhla zal het transport over zee stimuleren

~HET IS EEN SCHIP VAN BIJLEG~
(Het levert niets op maar kost alleen maar geld)

SATTAHIP:- Thailand’s langste veerverbinding, namelijk die van Sattahip in de provincie Chonburi aan de oostkust naar Songkhla in het diepe zuiden van het koninkrijk – heeft zijn eerste testvaart met succes voltooid en gaat volgens de exploitant gaat binnenkort over op de reguliere dienst.  

De veerboot  “Blue Dolphin” heeft 21,5 uur nodig voor de 600 kilometer lange route tussen de Chuk Samet Pier in Sattahip en de Sawat Development Pier in Songkhla’s Mueang district te overbruggen.

De veerboot wordt geëxploiteerd door de Seahorse Ferries Company en biedt plaats aan 586 passagiers, 30 bemanningsleden, 80 vrachtwagens en 20 auto’s.  Volgens de exploitant moet de nieuwe veerverbinding de logistiek tussen de “Eastern Economic Corridor” (EEG) aan de oostkust en het uiterste zuiden van het land nabij de grens met Maleisië optimaliseren en het toerisme in beide regio’s stimuleren.  

Zodra de tarieven zijn goedgekeurd door het Marine Department en de Covid-19-situatie is versoepeld, zou de “Blue Dolphin” dagelijks op de zeeroute moeten opereren.  

In de nabije toekomst staat er ook veerboot gepland voor het Bang Saphan-district in de provincie Prachuap Khiri Khan.  

Voor meer informatie klik hier!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!