Het veedepartement van Thailand waarschuwt voor justitiële vervolging na fake-nieuws over varkensvlees, kippenconsumptie

~NAAR HET LAND DER FABELEN VERWIJZEN~
(Iets zien als verzonnen, dus onwaar)

BANGKOK:- Het Department of Livestock Development (DLD) drong er gisteren bij de mensen op aan om deroddels over het verbod op de consumptie van varkensvlees en kip niet te geloven. Dit fake-nieuws dat het vlees met aids besmet zou zijn, sluimert al zes maanden in het land.

De directeur-generaal van het departement, Khun Sorawit Thaneto, zei dat deze fabel elk jaar de kop opsteekt en beweerde dat het werd gemaakt door mensen die de vee-industrie van het land wilden ruïneren en zorgen bij de mensen willen vergroten.

Hij waarschuwde dat mensen die dergelijk fake-nieuws verspreiden gevangenisstraf, een boete of een combinatie van beide riskeerden onder de Computer Crime Act BE 2560 (2017).

 “De afdeling had maatregelen genomen om de verspreiding van overdraagbare ziekten op vee te voorkomen door ambtenaren te sturen om gebieden in het hele land te onderzoeken”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de correctionele rechtbank op 30 november 2018 twee jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 Baht had toegekend voor het naar verluidt delen van dergelijk nepnieuws via sociale media.

 “Mensen die dergelijk fake-nieuws lezen, kunnen er een screenshot van maken en deze indienen via de DLD4.0-smartphone-applicatie”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!