De Thaise overheid beschikt over genoeg potjes om de Corona pandemie het hoofd te bieden

~ZIJN EINDJE WEL KUNNEN HALEN~
(Genoeg geld beschikbaar hebben)

BANGKOK: Volgens het nationaal sociaal economisch ontwikkelingsraad van Thailand (NESDC) beschikt de Thaise regering over voldoende fondsen om de economie te stimuleren en de mensen te helpen die door de Covid-pandemie zijn getroffen.  

Volgens Khun Wanchat Suwankitti, de plv.  secretaris-generaal van de NESDC, hoeft het publiek zich geen zorgen te maken over de staatsbegroting.  De regering zal de pandemie het hoofd bieden en de economie massaal steunen in 2021 en 2022.  

De regering heeft 391 miljard baht beschikbaar om de slachtoffers van Covid-19 te helpen.  

Daarnaast blijft 37,1 miljard baht over van de centrale begroting voor het financiële jaar 2019.  Het kabinet heeft dinsdag besloten maatregelen te nemen om naast het jaarbudget ook via andere kanalen fondsen te werven.  

Vorige week stelde de NESDC voor dat alle overheidsinstanties ontwikkelingsprojecten stopzetten die worden gefinancierd door het decreet voor noodleningen, zodat de overheid de rest kan reserveren voor de bestrijding van Covid-19-infecties. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!