19 migranten uit Myanmar zaten hutje mutje verstopt onder een zeildoek van een pick up truck

~EEN EZEL STOOT ZICH IN HET ALGEMEEN NIET TWEE MAAL AAN DEZELFDE STEEN~
(Iemand die een fout maat let volgende keer extra op om dezelfde fout niet weer te maken)

KANCHANABURI:- Een Thaise chauffeur is voor de 2e keer gearresteerd voor de smokkel van migranten arbeiders. De politie van Thong Paphum en aanverwante functionarissen hebben de man aangehouden die illegale arbeiders Thailand in smokkelde.

In de vrachtwagen zaten 19 migranten dicht bij tegen verborgen.  Politie-kolonel Bunsongwit Hongsand van de Thong Paphum-politie in de provincie Kanchanaburi gaf bevel aan luitenant-kolonel Theeraporn Vijitbankarn en aanverwante ambtenaren om naar illegale arbeiders te sporen die illegaal proberen het land binnen te komen. Als gevolg hiervan werden de arbeiders op een landweggetje in het district Thong Paphum opgepakt.

De politie had een anoniem tip gekregen over het feit dat tientallen arbeiders van plan waren de grens in het district Sangkhla Buri binnen te komen.  Ze zaten in een grijze pick-up truck met een kenteken van  Kanchanaburi.  De politie wachtte geduldig af, langs de kant van de weg tot de vermoedelijke pick-up truck passeerde. De chauffeur van de pick-up was een oude bekende, de 38-jarige Khun Kriangsak Janya.

In de achterbak zaten 11 mannen en 8 vrouwen.  Khun Kriangsak gaf toe dat hij de Myanmarese verdachten van snelweg 323 had opgepikt. Hij bekende ingehuurd te zij. om de arbeiders naar het Thong Paphum District te brengen in ruil voor 2.000 baht.  De illegale arbeiders wachten nu op het politiebureau om terug naar hun land te worden gedeporteerd.

Khun Kriangsak wordt geconfronteerd met aanklachten in verband met het helpen en verbergen van illegale immigranten in het land, samen met andere gerelateerde aanklachten.  Ambtenaren melden dat deze arbeiders via natuurlijke doorgangen het land binnen zullen komen.  Ambtenaren blijven hun uiterste best doen om te voorkomen dat illegale immigranten het land binnenkomen, vooral tijdens Covid19 pandemie. Het virus waart overal rond  en zich verspreiden naar andere personen in Thailand, ongeacht of degenen die het land binnenkomen weten dat ze besmet zijn met Covid19 virus of niet.  

Khun Kriangsak, de verdachte in deze zaak, is eerder in 2019 gearresteerd in een soortgelijke zaak. In de vorige zaak werd hij gevonden met 8 Myanmarezen  in het district Sai Yok, in de provincie Kanchanaburi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!