De start van het nieuwe schooljaar is uitgesteld tot 14 juni

~DAT IS ZO VAST ALS EEN HUIS~
(Dat is zeker, (zoals alles zeker in Thailand is))

BANGKOK:- Het Ministerie van Onderwijs heeft de start van het nieuwe schooljaar weer uitgesteld tot 14 juni vanwege het hoge aantal Covid-19 gevallen.  

De Minister van Onderwijs, Khun  Trinuch Thienthong zei dat het recente uitstel een reden was voor bezorgdheid over de veiligheid van studenten en docenten.  De start van het schooljaar was eerder uitgesteld van 17 mei naar 1 juni.  

Het besluit om de heropening van de scholen uit te stellen werd ook genomen om leraren en ander schoolpersoneel de tijd te geven zich te laten vaccineren.  Scholen in de rode en oranje controlezones kunnen vóór 14 juni opengaan, maar moeten een gereedheidsbeoordeling ondergaan volgens het Thai Stop Covid Plus-systeem van het ministerie van Volksgezondheid en goedkeuring krijgen van hun provinciale commissie voor overdraagbare ziekten.  

Scholen in de donkerrode zone zoals Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan – moeten tot 14 juni gesloten zijn. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!