De Thaise baht stijgt terwijl functionarissen overwegen om Test & Go schema te hervatten

BANGKOK:-  Thailand zag een versterking van zijn “baht” -valuta, aangezien de verwachtingen hoog zijn voor de versoepeling van de quarantaine voor gevaccineerde bezoekers onder de “Test & Go” schema.

De inschrijving voor het instapprogramma is vorige maand gesloten, maar het ministerie van Volksgezondheid stelt voor het programma te hervatten.  De secretaris van de volksgezondheid zegt dat de registratie voor de regeling op 1 februari kan worden hervat, tenminste als deze is door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, wordt goedgekeurd.

De staatsobligaties stegen tijdens de laatste Aziatische uren over de curve, terwijl beleggers zich schrap zetten voor een agressievere Federal Reserve, met tweejaarsrentes, die de kortetermijnrenteprognoses weerspiegelen, en voor het eerst sinds februari 2020 boven de 1% uitkwamen.  Met uitzondering van China (.SSEC) en de Filippijnen (.PSI) minder dan 0,5%, hoewel de Aziatische opkomende aandelenmarkten hoger stonden.

De twijfel neemt toe dat de centrale bank in maart zal beginnen te verkrappen als de markten volgende week geen renteverhoging verwachten, terwijl beleggers de Fed-vergadering van 25-26 januari in de gaten houden.  Eerder steeg de baht maar liefst 0,7% voordat hij het grootste deel van zijn winst ongedaan maakte om 0,3% hoger te handelen.  Aandelen (.SETI) bereikten ook kort een nieuw record voor het jaar.

De gevestigde OCBC-analisten zeggen “verwachten dat de baht profiteert van deze feelgood-ontwikkeling”.

“Deze push zou wel eens speculatief kunnen zijn, aangezien er nog steeds geen tekenen zijn dat toeristenstromen in voldoende aantallen zullen terugkeren om aanhoudende baht-waardering te rechtvaardigen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!