Tempelabt in Nonthaburi gevraagd om gezichtsverguldingsritueel te staken, om Covid19 verspreiding te voorkomen

NONTHABURI:- Verschillende Thaise mensen zijn op zoek naar een beter leven en welvaart door deel te nemen aan een ongewoon ritueel in de Wat Saralee in het Muang-district in Nonthaburi, waarbij monniken hun hele gezicht met bladgoud vergulden.

De tempelabt, Phra Khru Samunoppadol Piyathammo, zei dat het ritueel bekend staat als Na Nar Tong en bedoeld was om mensen eraan te herinneren altijd opmerkzaam te zijn en de vijf voorschriften van het boeddhisme in praktijk te brengen.

De deelnemers laten mystieke symbolen op hun handen tekenen en bladgoud over hun hele gezicht aanbrengen, wat hen volgens de abt geluk en geluk zal brengen.

De gelukszoekers die aan dit ritueel willen deelnemen, moeten eerst contact opnemen met de tempel en een reservering maken.

Toen het ritueel echter steeds populairder werd, herinnerde de beroemde abt van een andere tempel in Nonthaburi er maandag aan dat mensen goed moesten nadenken voordat ze eraan beginnen.

Phra Phayom Kalayano van Wat Suan Kaew adviseerde volgelingen om zich in plaats daarvan te concentreren op de wet van karma, ijverig te zijn en goede daden te doen.

Eergisteren bezocht de kerkelijke provinciegouverneur van Nonthaburi, Phra Ratchanantamunee, Wat Saralee en vroeg de abt af te zien van het uitvoeren van dergelijke rituelen en de juiste voorzorgsmaatregelen tegen Covid19 te nemen.

De abt zei dat hij aan het verzoek zou voldoen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!