De Thaise autoriteiten waarschuwen voor oplichters die zich voordoen als ambtenaren van de belastingdienst

BANGKOK:- De plv.  regeringswoordvoerster, Khun Ratchada Thanadirek merkte op dat de belastingplichtigen in het koninkrijk hun aangifte inkomstenbelasting voor het belastingjaar 2022 moeten indienen, dit in een periode die loopt van 1 januari tot 31 maart 2023 en dat mensen hun documenten kunnen indienen via de website www.rd.go.th.

Khun Ratchada Thanadirek

De regering heeft de inwoners van het koninkrijk gewaarschuwd om op hun hoede te zijn voor oplichters die zich voordoen als ambtenaren van de belastingdienst om hen te misleiden om hun persoonlijke gegevens vrij te geven.

Wie een aanmaningsbrief heeft ontvangen en vragen heeft, kan contact opnemen met de belastingdienst via het in de brief vermelde telefoonnummer.  Ze kunnen ook om aanvullende belastinginformatie vragen door het hotlinenummer 1161 van de Belastingdienst te bellen.

Sinds vorig jaar zijn er klachten ingediend over oplichters die zich voordeden als ambtenaren van de belastingdienst die hun slachtoffers zouden bellen over vermeende belastingteruggaven of beschuldigingen van belastingschulden.  De oplichters zouden hun doelwitten vervolgens vragen om op links te klikken of hen OTP’s te verstrekken om de problemen op te lossen, waardoor ze toegang krijgen tot persoonlijke informatie en gegevens.

Belastingkantoor Bangkok

De belastingdienst heeft de belastingplichtige inwoners van Thailand eraan herinnerd dat het de LINE-applicatie niet gebruikt in enige vorm van communicatie om belastinggerelateerde transacties uit te voeren, of het nu gaat om het aanvragen van belastingteruggaven of het verifiëren van openstaande belastingschulden.  

Ambtenaren moedigt de mensen dan ook aan om geen applicaties te downloaden, nooit op verdachte links te klikken of financiële activiteiten te ondernemen, vooral niet met accounts die persoonlijke namen gebruiken.

De woordvoerder herhaalde dat leden van het publiek ook niet moeten geloven dat iemand die beweert een ambtenaar te zijn, contact met hen opneemt of sms-berichten stuurt met het verzoek hun belasting te betalen, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk oplichters zijn.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!