Enorme vuurzee legt een bekend resort in Kanchanaburi in as

KANCHANABURI:- Gisteren, zondag (30 januari 2023)brak er een allesverwoestende verwoestende brand uit in een drijvend resort aan de Khwae Noi- rivier in Kanchanaburi in het westen van het land, waarbij 16 kamers volledig verwoest werden, zo meldt het Thaise nieuwsportaal Siam Rath.

De naam van het resort werd niet aan de pers gegeven, maar het zou een zeer bekendstaand resort zijn. Omdat het resort in een bocht in de rivier ligt, was de toegang voor reddingswerkers en brandweerlieden uiterst moeilijk. 

De aanwezige toeristen moesten voor hun leven maken dat ze wegkwamen maar wonder boven wonder vielen er geen doden of gewond omdat het ongeval overdag gebeurde.

De eerste meldingen van de brand, welke bij een zwembad in het resort begon en zich van daaruit verspreidde, bereikte om 15:44 uur kapitein Kasan Phara van het politiebureau Sai Yok. 

Brandweerlieden uit verschillende gebieden, evenals het Thaise leger, haastten zich naar de plaats van de brand in Ban Kaeng Pralorm. Het vuur werd aangewakkerd door harde wind en verspreidde zich snel omdat de kamers grotendeels van hout waren.

De brandweer moest de bran op afstand blussen omdat de toegang tot het resort moeilijk was en had bijna drie uur nodig eer het sein “brandmeester” gegeven kon worden.

Er wordt onderzoek gedaan naar de brand en de schade.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Siam Rath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!