Minder rokers en stijgende belastingen raken de tabaksindustrie van Thailand hard

BANGKOK:- De tabaksfabrikanten in Thailand vraagt de 

Tabaksautoriteit van Thailand, het TOAT, en het ministerie van Financiën op om de huidige belastingstructuur te herzien, aangezien de dubbele belastingtarieven voor sigaretten hen financieel benadelen.

Het TOAT heeft onlangs aangekondigd dat het 56,16 miljard baht gaat uittrekken om 50% subsidie ​​voor de productie te verstrekken aan tabakstelers en onafhankelijke tabaksproducenten.

Khun Arun Pothita, secretaris-generaal van de TOAT-vestiging in Chiang Mai en vertegenwoordiger van een alliantie van tabakboeren in Thailand, zei dat telers die een contract hebben met TOAT zich ervan bewust zijn dat de inkomsten van het bureau ook worden beïnvloed door de belastingstructuur.

Sinds de winst van TOAT is gedaald, koopt het de afgelopen vijf jaar 50 tot 60% minder tabak van boeren, waardoor het inkomen van de boeren jaarlijks met 900 miljoen baht is gedaald.  Daarom, zo zei Arun, zijn de boeren afhankelijk van steun uit de centrale begroting van de overheid.

De nieuwe belastingstructuur heeft TOAT beperkt tot slechts het dekken van de helft van de verhoogde productiekosten voor tabakstelers, terwijl de boeren hopen dat de andere helft van de subsidie ​​uit het centrale budget zal worden toegewezen, voegde Arun eraan toe.

Hij voegde eraan toe dat de regering de afgelopen vijf jaar dubbele tarieven voor sigarettenbelasting heeft ingevoerd en het tarief twee keer heeft verhoogd, wat heeft geleid tot een dramatische stijging van de sigarettenprijzen.

“Er is prijsconcurrentie tussen geïmporteerde sigaretten en TOAT-sigaretten.  Ze kosten momenteel tussen de 66 en 70 baht per pakje.”

Het TOAT zei dat de verkoop van sigaretten is gedaald nu mensen van de gewoonte afkicken, wat heeft geresulteerd in een grote voorraad tabak.  Dit dwingt het TOAT ook om minder te kopen bij boeren.

De tabaksindustrie is aanzienlijk gekrompen sinds de herstructurering van de tabaksaccijns in 2017, toen het dubbele tabaksaccijnstarief, inclusief een binnenlandse belasting van 10%, werd ingevoerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!