De Thaise Alexander Albon hoopt op racezitje in 2022: ‘Kijken of er nog ruimte is’

THAILAND:- Zoals wij waarschijnlijk alle lezers van Olleke Bolleke in Thailand weten is Alexander Albon na een tegenvallend 2020-seizoen door Red Bull Racing aan de zijlijn gezet. De Thaise coureur is nu veel achter de schermen aan het werk, maar hoopt spoedig weer terug te keren op de F1-grid.

Hoewel,…..veel kansen zijn er niet voor Albon om in 2022 al terug te keren op de grid. “Er is niet veel”, zegt hij in gesprek met F1.com. 

“In sommige opzichten ben ik afhankelijk van anderen die niet presteren. Het is de rijdersmarkt in de Formule 1.” 

Albon kijkt realistisch terug op zijn eigen debuut in de sport dat bijna nooit gebeurd was. Toen Daniel Ricciardo Red Bull verliet kwam er opeens een plekje vrij bij Toro Rosso (nu AlphaTauri) omdat Pierre Gasly doorschoof naar het hoofdteam. Die plek bij Toro Rosso was toen voor Albon.

Albon zegt blij te zijn met de steun die hij ontvangt van teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko en hij verwacht dat ze hem zullen steunen wanneer er een kans is op een stoeltje voor Albon. “Voor nu richt ik me vooral op de F1, om te zien of er nog ruimte is. En dan zien we wel verder.”

De meest serieuze opties voor Albon liggen bij Williams en Alfa Romeo. Beide teams hebben nog geen coureurs vastgelegd voor 2022 en de ervaring plus sponsorgeld uit Thailand zouden Albon wel eens kunnen helpen op de markt. Toch heeft Albon wel een oog op andere kampioenschappen zoals Formule E en IndyCar. “Je moet het landschap beoordelen en ervoor zorgen dat je alle opties afdekt, dus het is moeilijk. Laten we zien wat er gebeurt.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Bonne Veenstra 
Bron: gpblog.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!