In Thailand en Maleisië Filipijnse bevolking voorlopig even niet welkom in hun vaderland

MANILA:- Filipijnse mensen die in Thailand en Maleisië  wonen hebben van presidentiële woordvoerder te horen gekregen dat ze hun thuisreis naar de Filipijnen moeten uitstellen doordat er zeer scherpe beperkingen in de regio van Manilla zijn ingesteld om de verspreiding van de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus te voorkomen.

De reisbeperking wordt morgen van kracht en loopt tot eind juli, zei presidentiële woordvoerder Harry Roque in een nationale toespraak.

De Filippijnse regering onder leiding van president Duterte hebben eerder reizigers uit acht landen, waaronder Indonesië en India, verboden naar hun vaderland te reizen.

Om te proberen verdere binnenlandse overdracht van de Delta-variant te voorkomen, heeft president Rodrigo Duterte de hoofdstad, een stedelijke wildgroei van 16 steden met meer dan 13 miljoen mensen, en vier provincies tot eind juli onder strengere coronavirusbeperkingen geplaatst.

Binnensport- en congreslocaties, overdekte toeristische attracties en sportscholen mogen geen zaken doen, terwijl de operationele capaciteit van binnen- en buiten dineren is verminderd.

Bovendien mogen kinderen tussen vijf en zeventien jaar hun huis niet uit.

De Filippijnen hebben 47 gevallen van de Delta-variant geregistreerd, waarvan acht actief, en drie doden.  Met bijna 1,54 miljoen besmettingen en bijna 27.000 doden heeft de Filipijnen, na Indonesië, het op één na hoogste aantal gevallen en slachtoffers van het coronavirus in Zuidoost-Azië.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Theverge
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!