De TAT richt zich ten doel om dit jaar nog 700.000 internationale reizigers in Thailand te verwelkomen

THAILAND:- Zoals een bekende Thaise man ooit eens op nationale televisie gezegd heeft: Thailand is een land van compromissen, zo heeft het Tat daar een eigen draai aangegeven door hun eerder ten doel gestelde 1 miljoen internationale toeristen in de komende 2 maanden te herzien, nu, het einde van 2021 in zicht is, hoopt de Tourism Authority of Thailand dit jaar toch nog in totaal 700.000 internationale reizigers te verwelkomen.

Inmiddels heeft Thailand een aantal regelingen gelanceerd om buitenlandse toeristen tijdens de Covid19 pandemie het koninkrijk binnen te lokken, echter tot nu toe met weinig succes.

Toch wordt Phuket Sandbox het meest succesvol genoemd, maar heeft slechts 60.649 bezoekers gebracht in de 4 maanden tussen 1 juli en 31 oktober. Nog eens 25.000 mensen kwamen aan in het Samui Plus-programma, de 7+7 Sandbox Extension, het speciale toeristenvisum, de Thailand Privilege  Card, Medical Tourism-plannen en andere voor in totaal 85.845 personen.

Nu heeft Thailand zijn meest ambitieuze project tot nu toe gelanceerd, met de heropening op 1 november waardoor 3 verschillende regelingen voor toeristen het land weer kunnen binnenkomen.  

De Test & Go-regeling vereist slechts 1 nacht quarantaine omdat mensen aankomen en testen op Covid-19 en slechts een nacht in een goedgekeurd hotel hoeven te verblijven in afwachting van hun negatieve testresultaten.  Wonen in de Blue Zone staat een zachte quarantaine van 7 dagen toe, waarbij toeristen vrij rondlopen in een van de 17 Sandbox-bestemmingsprovincies voordat ze vrij kunnen reizen, en het Happy Quarantine-schema stelt niet-gevaccineerde reizigers in staat om binnen te komen met een volledige quarantaine van 10 dagen.

Het valt nog te bezien of het nieuwe plan de komende 2 maanden nog eens 615.000 mensen zal brengen, maar om dat cijfer te bereiken zouden gemiddeld 10.000 mensen per dag moeten arriveren en de eerste 2 dagen van de heropening brachten elk een paar duizend binnen  , 

Daarmee zal Thailand een harde noot te kraken hebben, daar de belangrijkste luchthaven in Thailand, Suvarnabhumi Airport nabij BANGKOK , slechts 4.510 aankomsten in de eerste 2 dagen van deze week telde.

Vóór Covid19 situatie, in 2019, zag Thailand ongeveer 40 miljoen internationale reizigers die 1,91 biljoen baht opbrachten.  Maar met de bijna volledige sluiting van het land met Covid-19 gedurende 19 maanden, daalden de internationale aankomsten met 83% tot slechts 6,7 miljoen mensen die slechts 332 miljard baht binnenbrachten.  En in 2021 is er een daling van 99,8% ten opzichte van 2019 te zien.

De TAT voorspelt desondanks volgend jaar een enorme opleving, waarbij zowel binnenlandse als internationale reizigers zullen toenemen om een ​​gecombineerd totaal van 1,58 biljoen baht te genereren.  Ze voorspellen 818 miljard baht aan inkomsten van internationale reizigers en nog eens 771 miljard baht van binnenlandse toeristen.

Een nieuwe marketingcampagne “Visit Thailand Year 2022” is gelanceerd voor de World Travel Market 2021 die plaatsvond van 1-3 november, en de TAT heeft deze al gevolgd met het programma “Amazing Thailand, Amazing New Chapters” nadat premier Prayut Chan-  o-cha drong er bij overheidsinstanties op aan om toerisme en duurzaamheid en het bio-circulaire-groene economiemodel van de overheid te promoten.

Ze hopen een positief beeld te krijgen van Thailand, dat worstelt om te herstellen van de economische verwoesting die het land de afgelopen bijna 2 jaar heeft geteisterd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Asean News Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!