Pattaya is er klaar voor, vier prachtige weekenden achter elkaar het grandiose Pattaya Music Festival, maar wel zonder een gele rakker in de hand

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunplume, en een hele rits volgzame volgers, bestaande uit loco-burgemeesters en stadsfunctionarissen hebben gisteravond, 4 november 2021 op het strand van Pattaya een inspectie in de vooravond van het Pattaya Music Festival uitgevoerd.

Maar hier eerst een videoverslag van het muziekfestival voor degenen die misschien niet op de hoogte zijn van het evenement.

Het muziekfestival beleeft vandaag, 5 november 2021, zijn eerste grote dag, met veel Covid-19-voorzorgsmaatregelen en -regels.  Dit zal de eerste grote gebeurtenis in Pattaya zijn sinds april van dit jaar, toen het land na een stijging van het aantal Covid-19-gevallen en lage vaccinatiegraden in wezen strikte bedrijfssluitingen en beperkingen inging om de verspreiding van het virus te vertragen.

Zeven maanden later, met een vaccinatiegraad in Chonburi van meer dan 70% en in Pattaya, volgens de burgemeester, meer dan 80%, is de stad klaar om evenementen te hervatten om binnen- en buitenlandse toeristen aan te trekken.  Helaas blijven het nachtleven, entertainment en de bar-industrie gesloten en mag er GÉÉN alcohol worden verkocht in restaurants vanwege orders van het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, op nationaal niveau.  Dit bevel heeft geleid tot wijdverbreide frustratie en woede van ondernemers, maar ondanks de herhaalde klachten en smeekbeden om te heropenen, zijn ze tot nu toe aan dovemansoren gericht.

Specifieke redenen voor het aanhoudende verbod in Pattaya, misschien wel een van de beroemdste uitgaansgelegenheden in Thailand, hoewel plaatsen als Phuket en Krabi de regels enigszins hebben versoepeld, zijn niet door de CCSA gegeven.

Ongeacht het geklaag van lokale ondernemers, het muziekfestival zal doorgaan en de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, was ervan overtuigd dat het evenement een succes zou worden.  De eindinspectie van gisteravond is naar verluidt goed verlopen.  Enkele dingen om op te letten:

Het evenement is alcoholvrij (niet verwonderlijk) op het podium.  Dit was eigenlijk een regel vóór Covid-19 op eerdere muziekfestivals.  Wat betreft buiten de podiumgebieden, is technisch gezien het strand en het rondlopen met alcohol afgedwongen tijdens de Covid-19-situatie en tegen de huidige regels in, hoewel wetshandhavers hebben toegegeven dat het “moeilijk” zal zijn om mensen af ​​te dwingen bij gemakswinkels te kopen en te drinken. Dit geschreven hebbende, als de mensen worden betrapt, kunnen boetes of arrestatie van toepassing zijn.

Voorts hier nog enkele weetjes van uw nieuwsbeer:

  • Beach Road is vandaag en morgen, 6 november 2021, van 16:00 uur tot 01:00 uur afgesloten voor verkeer.
  • Dit is de eerste van vier geplande weekenden tot en met december voor het muziekfestival.  Dit weekend zijn er drie podia in de buurt van het Dusit hotel, bij Central Pattaya Klang en voor de Royal Garden Mall.
  • Podiumgebieden bestaan alleen uit zitplaatsen en er bestaat afstand.
  • Mondkapjes dienen te allen tijde worden gedragen.
  • De organisatie van het evenement  behoudt zich het recht voor om te controleren of de aanwezigen volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 bij het betreden van het podium.  Verkopers en artiesten zijn verplicht om ATK-tests af te leggen om te werken / deel te nemen.  Wie op Beach Road en het strand verblijft, hoeft niet gecontroleerd te worden.
  • Drones zijn verboden (was een regel lang voor Covid-19)
  • Voedselverkopers en karren zijn technisch verboden in de evenementenruimtes.  Er kunnen enkele vaste verkopers zijn, vooral rond Central Festival.
  • Artiesten die interessant zijn voor deze eerste avond zijn onder meer rapper UrboyTJ, de Thaise reggaegroep Job to Do en Labanoon.

Olleke Bolleke wenst u ondanks de opgelegde regeltjes toch vier geweldige muzikale weekenden toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!