De TAT richt zich op Maleisische, Indonesische toeristen terwijl Thailand zich voorbereidt op heropening

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT wil dat Maleisië en Indonesië worden toegevoegd aan de lijst van landen die zijn goedgekeurd voor Thailand’s toeristische sandbox-regeling om het land te heropenen.

Geen van beide landen behoort tot de 78 landen met een lage infectie die momenteel zijn goedgekeurd voor de sandbox-regeling, terwijl Maleisië zijn burgers niet toestaat naar het buitenland te reizen, zo vertelde khun Nongyao Jirandon, hoofd van het TAT-kantoor in Kuala Lumpur.

Het dagelijkse aantal Covid-19-gevallen in Maleisië is echter gedaald tot onder de 15.000 – ongeveer hetzelfde infectiepercentage als Thailand – terwijl het infectiepercentage in Indonesië nog verder is gedaald.

Maleisië heeft nu bijna 80 procent van zijn volwassen bevolking volledig ingeënt tegen Covid-19 en verwacht dat dat cijfer in oktober 100 procent zal bereiken.

Het opheffen van de reisbeperkingen zou de Thaise toeristenindustrie een boost geven, aangezien 4,16 miljoen Maleisische toeristen Thailand in 2019 bezochten, aldus Khun Nongyao.  

De belangrijkste Thaise bestemming voor Maleisische reizigers in 2019 was de provincie Songkhla (2 miljoen bezoekers), gevolgd door Bangkok (600.000), daarna Krabi, Phuket en Chiang Mai.

Het TAT richt zijn marketinginspanningen op Maleisische dagjesmensen die in auto’s over de zuidelijke grens reizen, zei Nongyao.

Ondertussen heeft Indonesië zijn burgers niet verboden om naar het buitenland te reizen, maar verbiedt het nog steeds buitenlanders om het land binnen te komen, zo verklaarde TAT’s Jarkata-chef Sophon Tantayotai.

Thailand classificeerde Indonesië als een land met een hoog risico toen de Phuket-sandbox in juli werd gelanceerd, aangezien nieuwe gevallen toen gemiddeld 60.000 per dag waren.  Het dagelijkse aantal zaken in Indonesië is de afgelopen week echter gedaald tot onder de 3.000.

Als de Indonesische regering de reisbeperkingen opheft en de Thaise regering volgt, zullen er binnenkort commerciële vluchten gaan vliegen om de Indonesische markt open te stellen, zei Sophon.

Hij verwacht dat de Indonesische toeristenmarkt zich vanaf februari 2022 zal herstellen. Indonesia AirAsia zal van november tot december drie dagelijkse vluchten lanceren op de route Jakarta-Bangkok en vier op de route Denpasar-Bangkok, precies op tijd voor de geplande quarantainevrije heropening van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!