Politie pakt groep Thaise mannen in Bangkok op, die zich bezig hield met Covid19 vaccinzwendel

BANGKOK:- Gisteravond zijn twee Thaise mannen gearresteerd omdat ze naar verluidt een zwendel hadden gepleegd met de registratie van vaccinaties tegen Covid-19 vanuit een flat in het Din Daeng-gebied in Bangkok.

De operatie, geleid door de commandant van de spoorwegpolitie, generaal-majoor Amnat Traipoj, resulteerde ook in de arrestatie van vijf andere verdachten die op verschillende locaties werden gevonden.

De bende had naar verluidt mensen tussen de 400 en 1.200 baht laten betalen om zich te registreren voor een Covid-19-prik.

De zaak kwam in juli aan het licht toen duizenden mensen opdaagden bij het Bang Sue Central Vaccinatiecentrum en beweerden dat ze zich hadden ingeschreven voor een vaccinatie , maar hun namen stonden niet op de officiële registratielijsten.  Het centrum huurde vervolgens een advocaat in om aangifte te doen bij de politie.

De politie verzamelde de afgelopen twee maanden bewijsmateriaal en vroeg de correctionele rechtbank op om arrestatiebevelen uit te vaardigen.

De bende zou tot 360.000 hebben gemaakt door bijna 8.000 mensen te bedriegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!