Het wordt een miezerige week voor grote delen in Thailand, en Bangkok wordt geconfronteerd met plotselinge overstromingen

BANGKOK:- Het Meteorologische departement van Thailand heeft voor de hele week constante regen voorspeld in het hele land voorspeld, inclusief Bangkok.  Dit is nadat de tropische storm Dianmu gisteren maar liefst 27 provincies in het water heeft gezet.

De laaggelegen provincies in het land worden ook geconfronteerd met het gevaar van afvloeiing uit het noorden, terwijl de Chao Phraya-rivier dreigt te overstromen.

Het Koninklijk Irrigatiedepartement heeft ook waarschuwingen afgegeven aan provincies die onder de Chao Phraya-dam liggen, aangezien het reservoir ongeveer 2500 kubieke meter water per seconde vrijgeeft.

Op het moment van schrijven stond het niveau van de Chao Phraya-rivier in het Pak Khlong Talat-gebied van Bangkok op ongeveer 1,55 meter boven het gemiddelde zeeniveau, wat nog steeds ongeveer 1,45 meter onder de oever van de rivier is.

Tijdens de grote overstromingen van 2011 was de rivier 2,3 meter boven zeeniveau gestegen.

Hoewel het waterpeil nog niet op het kritieke niveau is, zei de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, dat stadsfunctionarissen waakzaam zijn en stappen ondernemen om kwetsbare gebieden tussen Rama VII-brug en Bang Na te beschermen.  Hij zei dat de sluizen en het Chao Phraya-gemaal nauwlettend in de gaten worden gehouden.  

De Bangkok Metropolitan Administration heeft ook reservepompen, boten en zandzakken stand-by  gezet en heeft medewerkers klaarstaan om problemen met plotselinge overstromingen op te lossen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!