De staatsbank van Thailand biedt voor het eerst in zijn bestaan leningen aan LGBTQ personen aan

BANGKOK:- De door de staat gerunde Government Housing Bank in Thailand heeft een progressieve stap voorwaarts gezet door hypotheken stelletje uit de LGBTQ+-gemeenschap aan te bieden.

De stap van de in Bangkok gevestigde financiële instelling zou de weg vooruit kunnen zijn voor meer verandering, zoals het homohuwelijk in Thailand, nadat de baanbrekende zet van de bank het voor de Thai Pride-gemeenschap gemakkelijker maakte om een ​​eigen huis te bezitten.

De GH Bank beperkte eerder meelenen tot koppels of personen met een familieband.

Om de verhuizing te vieren heeft de bank een nieuw hypotheekpakket gelanceerd, My Pride genaamd, met een minimale retailrente van min 2,40% per jaar voor de eerste 3 jaar, met een maximale afbetalingsperiode van meer dan 40 jaar.  Klanten kunnen de lening vanaf nu tot en met 30 december van dit jaar aanvragen.

De directeur van de Bank, Khun Chatchai Sirilai denkt dat de kredietverlening door GH Bank dit jaar kan oplopen tot 280 miljard baht, in lijn met de grote vraag naar hypotheken.

De niet-renderende leningen van de bank bedroegen eind mei 4,35% van de totale uitstaande leningen.

De GH Bank is een van de staatsbanken die beloven de huidige rentetarieven zo lang mogelijk te handhaven.  En om die belofte na te komen, keurden de bankdirecteuren onlangs een plan goed om de rente lager dan de marktrente te houden.  Als de marktrente bijvoorbeeld met 0,25% wordt verhoogd, verhoogt de bank haar eigen tarief met 0,15%.  Bovendien, als de centrale bank haar rente in augustus verhoogt, zal de GH Bank dat in oktober doen.  Als de centrale bank eind dit jaar de rente opheft, zal GH Bank haar eigen tarief verhogen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!