De meest beroemde stemacteur van Thailand, Khun Kaiwan op 71-jarige leeftijd aan leverfalen bezweken

SUPHANBURI:- Khun Kaiwan Wattanakrai, een bekende Thaise stemacteur die zijn stem aan vele Japanse stripfiguren, zoals Master Roshi en Vegeta in “Dragon Ball Z”, en Roronoa Zoro in “One Piece”, leende, is op 71-jarige leeftijd als gevolg van leverfalen gestorven.

“Kaiwan stierf vredig op 71-jarige leeftijd in het Samchuk-ziekenhuis in Suphan Buri”, zei de kleinzoon van de acteur Wattanapol Wattanakrai op zijn Facebook-pagina.

Hij bedankte de fanclub van de stemacteur voor hun liefde en zorg voor zijn grootvader.

Ondertussen zei Nirun Boonyarattaphan, een andere bekende stemacteur, ook bekend als “Natoi Senbei”, op zijn Facebook-pagina dat hij verdrietig was over het verliezen van de stemacteur achter Vegeta, terwijl hij zijn stem gebruikte als “Dragon Ball Z  ” hoofdpersoon Son Goku.

Khun Nirun kreeg zijn bijnaam als stemartiest van het personage Norimaki Senbei uit “Dr Slump”, waardoor hij beroemd werd onder jonge cartoonfans.

Khun Kaiwan leed lange tijd aan een onderliggende ziekte, maar hij was niet van plan om te stoppen met zijn werk voor de Japanse tekenfilms waar hij van hield, zei zijn kleinzoon.

 De Facebook-post van Nirun heeft sinds gisteren meer dan 65.000 likes, 4.000 reacties en is 32 duizend keer gedeeld door de Japanse cartoonfans in Thailand.

Khu. Kaiwan, ook bekend als “Na Kai” (oom Kai), werd geboren op 8 april 1951 in het district Samchuk van de provincie Suphan Buri.  Zijn meer dan 40 jaar ervaring in stemacteren stelde hem in staat een van de meest getalenteerde stemacteurs in Thailand te worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!