De SRT haalt op 28 juli 2 stoomtreinen uit de remise om de verjaardag van de Koning van Thailand een feestelijk tintje te geven

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) viert op 28 juli de 70e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn met een speciale stoomtreinroute.

Het hoofd van de afdeling public relations van de SRT! Khun Ekkarat Sri-Arayanphong zei dat de historische route Bangkok-Ayutthaya voor Thais is om deel uit te maken van de viering en om hun loyaliteit aan Zijne Majesteit te tonen.

De SRT zal de Pacific-stoomlocomotieven nr. 824 en 850 uit de Tweede Wereldoorlog gebruiken. De treinen vertrekken om 8.10 uur vanaf het Hua Lamphong Station in Bangkok en komen om 10.25 uur aan in Ayutthaya.

Onderweg naar Ayutthaya worden er passagiers opgehaald bij de stations Samsen, Bang Sue, Bang Khen, Lak Si, Don Mueang en Rangsit.

De reizigers kunnen maximaal zes uur in Ayutthaya doorbrengen voordat ze om 16.40 uur terug op de stoomtrein naar keuze springen en om 18.55 uur in Hua Lamphong aankomen.

Khun Ekkarat zei dat dit één van de zes speciale gelegenheden is waarbij de Pacific-stoomlocomotieven weer in gebruik worden genomen.

Ze zouden ook binnenlands toerisme ondersteunen, inkomsten en werkgelegenheid genereren voor de lokale gemeenschap, voegde hij eraan toe.

De treinkaartjes kosten 299 baht per persoon en zijn inclusief snacks.

Geïnteresseerden kunnen een zitplaats reserveren op elk treinstation of via het D-Ticket-systeem.

De passagiers moeten volledig zijn gevaccineerd en moeten hun Digital Health Pass op de Mor Prom-applicatie of een negatief ATK-testresultaat tonen dat niet meer dan 72 uur voor het instappen is genomen.

De SRT zal op 12 augustus opnieuw een speciale stoomtrein laten rijden, van Bangkok naar Chachoengsao.

De treinkaartjes gaan vanaf 13 juli in de verkoop.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!