De scholen in Thailand heropenen onder een zgn. vierpunts Covid-preventiestrategie

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft een vierpunten-Covid-strategie onthuld voor 35.000 scholen die later deze maand weer open gaan. Het ligt in de bedoeling om de scholen in het hele land op 17 mei weer opengaan en het academische jaar van start gaat.

De eerste maatregel is ervoor te zorgen dat ten minste 60 procent van de studenten van 15-18 jaar volledig wordt gevaccineerd met twee doses, zo zei vice-minister van Volksgezondheid, khu. Sathit Pitutecha.

De tweede maatregel is ervoor te zorgen dat alle scholen ten minste 95 procent scoren in evaluaties door provinciale volksgezondheidsbureaus die de Thai Stop Covid Plus-standaard gebruiken.

De derde maatregel is om symptomatische en risicostudenten te screenen met antigeentests.

De vierde maatregel is een noodplan om ervoor te zorgen dat scholen open blijven, ook als er besmettingen worden geconstateerd.  Klaslokalen waar leerlingen positief testen, moeten worden schoongemaakt, waarna de lessen normaal kunnen doorgaan.

Khun Sathit voegde eraan toe dat studenten die positief testen op kostscholen, schoolisolatie zullen ondergaan. Hij zei dat studenten of medewerkers die in contact komen met besmette mensen géén quarantaine hoeven te ondergaan als ze zijn ingeënt en geen symptomen hebben.

Niet-gevaccineerde mensen met risicovolle contacten moeten echter vijf dagen in quarantaine worden geplaatst en vervolgens hun symptomen nog vijf dagen in de gaten houden.  Degenen die in contact komen met besmette personen dienen zich op dag 5 en 10 na het contact te testen met ATK’s.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!